Historiske resultater av kunstløpstalent fra Stavanger Mia Risa Gomez

Denne uken har Mia Risa Gomez deltatt i International Skating Union (ISU) Santa Claus Cup i Budapest og satt ny norsk rekord med 163,04 poeng. Mia klarte senior VM kravet og tok, ikke minst, seieren. Det er historisk for Norge at et så ungt kunstløpstalent leverer disse resultatene.  Sist gang Norge var kvalifisert til senior VM for kvinner var i 2018. Mia er den eneste kvinnelig løper som har klart å oppnå både junior, europeiske og senior kravene i en og samme sesong bare 16 år gammel. 

Mia debuterte i senior klasse internasjonalt for bare noen uker siden i Denkova-Stavinski i Bulgaria som ble gjennomført tidlig november, hvor hun tok sølv og oppnådde EM kravet. To uker senere tok Mia Stavanger 1. plass i klasse senior i den internasjonale kunstløpkonkurransen Open D’ Andorra som ble gjennomført 16.-20. november i Palau de Gel d’Andorra. Denne helgen leverte Mia varene igjen i Budapest. Med senior VM kravet på plass, ny norsk rekord og ny seier flytter hun stadig grensene for hva som er mulig for norsk kunstløp. EM i Finland avholdes i januar 2023 og VM i Japan er i mars 2023.